Koska ulkona on synkkää ja pimeää, niin alkuun piristystä. Nämä piristävät sekä syötynä että näin visuaalisena herkkuna:

285915.jpg

Nyt kun ollaan mukavan pirteitä voisin vähän valaista, mitä tarkoittaa tuo napuilu. Vihjeenä lamputon kuva:

285925.jpg

Napu on auto, VW Kleinbus, mutta se on myös paljon muuta. Se on yhdistys Napu ry, se on mainio yleisnimitys henkilöille, esineille ja asioille ja se on myös Tapio Niemi. Napu on loistava syy vuokrata porukalla mökki tai lähteä festareille tai muuten vaan viettää aikaa muiden napujen kanssa. Napu on myös lainannut nimeään mainiolle herkulle nimeltä napupötköt. Nämä makoista herkut on tuotekehitelty festarievääksi, mutta ne maistuvat myös muissa tilanteissa, kuten biletarjottavana.

Vielä yksi kuva, ihan vaan silmänruoaksi:

285951.jpg

Iiiihana tilkkulaukku löytyi viime viikonloppuna Espoon/Vantaan reissun shoppailukierroksella. Ko. kierros rajoittui vain Selloon, mutta löytyihän sieltä monenlaista kauppaa ja putiikkia. Tänään kävin pari tuntia kiertelemässä Paviljongin joulumarkkinoita. Mukaan tarttui joulukorttien ja tiibetinspaniel-avaimenperän lisäksi monenlaista syötävää: chili-valkosipulirouhetta, pontikkasinappia (kyllä, pontikka!), cashew-pähkinöitä ja litran kokoelma kuivahedelmiä mm. mansikoita :P~~. Lankojakin oli myynnissä, mutta tällä kertaa tyydyin vain ihastelemaan.

Käsityökuulumiset... Nyplätty kynttilä on melkein valmis, pitäisi keksiä miten liekin nypläisi. Mallissa on liekkinä manteli, mutta en osaa vielä mantelia nyplätä ja kurssi on joulutauolla (ja olen manteleille allerginenkin... ;D). Joululahjahuivi etenee, kuvaan sitten valmiina sen. Musta Florica-kietaisuneule etenee hitaasti mutta varmasti myös. Jospa sen jouluksi saisi päälle. Tänään sain tilauksen bb-piposta, lanka punaista Teddyä. Siinä kai ne tärkeimmät.

Kummasti vaan kertyi asiaa, vaikka ei mitään sanottavaa pitänytkään olla. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!