Hän on hengissä! Hän päivittää! Tällä kertaa myös kuvia, jeejee!

Onko se lintu, onko se lentokone?

906253.jpg

Ei, se on kypärämyssy tulevalle babylle. Ohje löytyi Woolin vyötteestä ja toteutus orjallisesti ohjetta noudattaen. Ohje löytyy myös Novitan sivuilta. Näitä voisi väsätä pari lisää, eri värisiä ja ehkä jostain luksus-langasta...

906255.jpg

Tämä myssy valmistui tuossa elokuun loppupuolella, kun vielä kesälomailin. Ensimmäisen töissäoloviikon kunniaksi tein pikavisiitin Tukholmaan. Matkan varsinainen syy oli David Sylvianin konsertti, mutta toki kiertely Vanhan Kaupungin putiikeissa kuului ohjelmaan myös. Ostossaalis jäi melko vaatimattomaksi, mutta jotain sentään tarttui mukaan.

906258.jpg

Hassuja piparimuotteja: hevonen, norsu, kirahvi ja lepakko. Ja kolme kerää turkoosia Karismaa, koska tarjouskorissa ei ollut enempää. Hintaa langoilla oli vain 18 kruunua kerältä. Sehän oli vähän, eikö ollutkin? Jotenkin euro on jo hämärtänyt ajattelun, että kruunuina ilmoitetut hinnat tuntuivat järkyttävän suurilta. Metrolipustakin piti pulittaa 40 rahaa (paitsi automaatista ostettuna vain 26 rahaa).

Muottien ja lankojen taustalla oleva kangas on peräisin äitin varastoista. Innostuimme penkomaan minulta, veljeltä ja siskolta säästyneitä vauvanvaatteita, joita ei sitten oikeastaan enää ollutkaan hyviä jäljellä (no kuka niitä säästäisikään n. 40 vuotta...), ja löysimme ihanat retrokankaat. Its.as. tuo on tyynynpäällinen, josta taidan väsätä laukun (yllätys). Samalla löytyi sinikukallinen tyynynpäällinen ja violetin ja vihreän sävyinen liina, myös isoja kukkia. Liina onkin jo käytössä meikkaus/ompelupöytäni päällä. Minulta säästyneet laamapaidat kokoa vauva (60cm?) olivat aika hellyttäviä. Herkkä atooppinen ihoni ei sietänyt 70-luvun tekokuituvaatteita ja onneksi äiti keksi pukea alle laamapaidan. Mistä lie on peräisin syvä inhoni tekokuituja kohtaan...

Sitten ihan tuoretta lankaostosraporttia. Tänään kävimme Ween Maan Wiljaa -markkinoilla ja pistäydyin Määkylän puodin ja Tuula en-nyt-muista-sukunimeä kojuilla. Määkylästä tarttui mukaan paksua villalankaa sateenkaaren väreissä. Näistä voisi neulaista babylle peiton.

906260.jpg

Lankoja värjäävän kaiman kojulta löysin merinovillaa. Violetti on värjätty sinipuulla ja vihreä kirsikalla. Vyyhdissä on n. 50 grammaa lankaa. Nämäkin taitavat päätyä babyn garderobiin, ehkä myssyiksi. Tuota samaa violettia oli myös lampaanvillana. Hiplasin ja kuolasin, mutta jäi tällä kertaa hankkimatta.

906261.jpg

Eilen ostin kolme kerää mustaa 7 veljestä Cittarin alesta, mutta ei niitä jaksa kuvata. Aikomuksena on neuloa slipoveri lämmittämään ja peittämään mahaa, joka on alkanut yllättäen kasvaa.

Muutaman viikon päästä kutsuu Tallinna ja aikomus on suunnistaa Vanhan Kaupungin käsityökauppoihin. Tampereen kädentaitomessut houkuttelee myös.

Kuvat ovat taas kerran laatua kökkö. Ei ole tuo käsittelytaito oikein lapasessa. Mutta tähän on tulossa muutos. Olen ilmottautunut PhotoShop-kurssille, joka tosin on vasta marraskuussa. Jospa sen jälkeen osaisi tehdä kuville muutakin kuin rajata ja pienentää. Mutta nyt kutsuu F1 ja alpakkainen pitsineule, viuh -->