Missä ne ovat? Kysyn vaan. Tahtoo hellettä ja heti. (Kas, ulkona näyttää paistavan aurinko, mutta nyt on tärkeämpää istua polkkaamassa...)

Vaikka kesä ja helteet tuntuvat olevan kadoksissa, löytyi sentään pitkään hukassa ollut neulomisinto. PLS:n tekeminen oli melkeinpä pakkopullaa, mutta kun näki lopputuloksen eli melkein valmiin neulegraffitin, niin kadonnut into löytyi. Ja ken ei vielä tiedä, niin PLS on Suomen käsityön museoon tehty neulegraffiti (grafitti? graffitti?) ja lyhenne PLS tulee sanasta pylväs, koska neule on tehty pylvään päälle. Menkää katsomaan ja ihastukaa.

Ihan alkuun päätin valmistaa vuoden verran ufoilleen hameen. Tekemättä oli enää muutama kerros helman virkattua pitsiä ja alle puolet i-cord -vyöstä.

1726012.jpg

Tuommoinen siitä sitten tuli. Lanka on Novitan Kotiväkeä. Värjäsin alunperin vaalean turkoosin langan vihreäksi. Tätä lankaa onkin työstetty oikein urakalla. Ensin siitä oli tulossa virkattu pontso, jonka ollessa melkein valmis, totesin että no way ja purin koko hökötyksen. Sitten lankaan uusi väri pintaan ja virkkuukoukku käteen, ohjeena Stitch`n`bitch Koukussa -kirjasta Liehuva liekinvarsi -hame. Kun olin aikani tehnyt pylväitä, aloin epäillä langan riittävyyttä ja eikun purkuun. Muutama kerros  pylväitä yläreunaan jäi jäljelle, siitä poimin silmukat puikoille ja neulomaan. Hameosa on siis sileää neuletta ja helma kirjan ohjeen mukaan virkattua pitsiä. Ja vyö i-cordia. Söpö hame, mukava päällä, tulen takuulla käyttämään.

Lopusta langasta suunnittelin jo laukkua, koska minullahan ei ole yhtään käsilaukkua. Köh. Mutta vilkaisu Topi-poikasen suloiseen pyöreään päähän antoikin ihan uuden ajatuksen: virkattu kesäpipo. Tottahan jokainen vauva semmoisen tarvitsee. Saapahan Topi yhden lisäsyyn vihata kamalaa äitiään jonain päivänä.

1726015.jpg

Pipo sai nimekseen Herne, koska se vaan näyttää niin herneelle. Malli omasta kupolista: aloitettu päälaelta, pylväitä yksittäin ja ryhminä. Tuon langan tarkoituksella epätasaisesti tehty värjäys näkyy pipossa paljon nätimmin kuin hameessa. Lankaa jäi vielä ja siitä voisikin tehdä oman Herne-pipon Topin serkulle Laurille. Topin päällä oleva raitahaalari on myös itse tehty. Kaava on 1/2008 Suuresta Käsityölehdestä. On muuten hyvä malli, mii laik.

Kun nämä virkkauspainotteiset työt oli saatu käsistä pois, oli uusien neuleiden vuoro. Aloitinkin niitä oikein kaksin kappalein.

1726020.jpg

1726016.jpg

Vihreä on Novitan Bambua ja turkoosi Colinetten Ionaa. Näistä lisää kunhan valmistuvat. Puikoilla on myös vironvillasta takki, mutta se huilaa nyt. Siitäkin lisää tuonnempana.

Vielä parit kesä-fiilistelyt mökiltä...

1726057.jpg

1726060.jpg

1726063.jpg