Taas on neulottu jotain valmiiksi asti, tällä kertaa lähinnä ympyrää.

Pinwheel valmistui. Vihdoin. Ulkoreunan ainaoikein-kerrokset koettivat neulojan uskoa oikein kovalla kädellä. Kerran jo päättelin ties kuinka monta sataa reunasilmukkaa ja takki tuskin ylsi ympäri. Lisää kerroksia ja lopullinen reunan silmukkamäärä on 584. Puuh.
Nyt yltää.

2039754.jpg

2039757.jpg

Lankana on liukuvärjätty vironvilla (100% villaa), menekki n. 500g, puikkojen koko 3 mm. Ohjeen mukaan tikuttelin, parhaani mukaan sovitin ja ihan hauskahan siitä tuli. Hihat/hartiaseutu eivät ehkä maailman parhaiten istu, mutta malli on mielenkiintoinen sekä neuloa että ulkonäöltään. Jopa niin mielenkiintoinen, että vihreät Isoveljet on jo hommattu tähän...

Topi-pojalle olen neulonut lisää talviasusteita: lapaset ja kaulurin.


2039753.jpg

Kaulurin lanka on Novitan Cloudia (villaa ja bambua), ohje on mukailtu täältä, puikot 4 mm, lankaa kului 1 kerä eli 50 g. Silmukoita pääntien reunassa 84, resori 1 o 1 n -joustinta, hartiaosa sileää oikeaa neuletta paitsi lisäysten välit nurjaa ja oikeaa, ulkoreuna 1 o 1 n.

Lapaset Onlinen Supersockea, puikot 3 mm, silmukoita 36. Reunassa muutama kerros nurjaa, ranne 2 o 2 n -joustinta, peukalokiila (peukussa 12 silmukkaa) ja kärjessä nauhakavennus.


Kaikenlaista käsityökivaa on luvassa nyt marraskuussa. Launtaina on Kipakoiden tapaaminen, 15. päivä lähden Tampereelle Kädentaitomessuille ja kuun viimeisen viikonlopun vietän kansalaisopistolla opiskellen värioppia. Työpäiviäkin ilmaantui kalenteriin muutama lisää. Sitten onkin jo joulukuu ja Napu ry:n pikkujoulut ja Joulupukki tulee ja vuosi vaihtuu ja Topi täyttää vuoden ja ja ja ... huh. Jospa neulois niin rauhottuis.