Tänään myös kuvia, eikä pelkkää marmatusta.

Itsenäisyyspäiväksi ja Napu ry:n pikkujouluihin valmistui tämä ihanainen Novitan Isoveljestä virkattu hame (kuvassa näkyvä punainen on toisen hameen helmaa). Ohje on Novita-lehdestä (syksy? talvi?) ja melkein ohjeen mukaan tehty. Virkkasin isommalla koukulla (6, kun suositus oli 5), koska virkkauskäsialani on tiukkaa enkä halunnut hameesta mitään peltiä. Yläosan tein ns. tunteella, kun en jaksanut enää seurata ohjetta. Vyötäröllä on kuminauha, ihan vaan pylväiden väliin pujotettu. Hame on nätti päällä ja mukava pitää, mutta vaatii toki alushameen tai vaikka trikoot alleen. Valmistui nopsaan ja pituutta oli helppo säädellä, koska alaosan pitsi virkattiin ensin ylhäältä alas ja sitten yläosan pylväät alhaalta ylös.

 

Kipakoiden pikkujoulutkin olivat siinä joulun alla, mukavaa oli niinkuin aina Kipakoiden kanssa :) Joulutonttu oli jättänyt läjän lahjoja jaettavaksi ja minun pussukastani löytyi kaksi sydännappia. Sitten alkoikin posti tuoda joulukortteja ja yhden kortin välissä oli terveiset Olivia Orsolta.

 

 

Joululahjoiksi neuloin isälle tossut ja veljen tyttöystävälle lapaset. Toisella heistä palelee jalkoja usein, toista palelee usein. Tekniset tiedot ovat onnellisesti unohtuneet, mikä suuresti harmittaa, koska aioin neuloa samanlaiset lapaset itsellenikin. Jotain sentään jäi mieleen. Tossut on Isoveljeä, tiimalasikantapää, sädekavennus kärjessä, tossunsuun reuna virkattu.

 

 

Lapaset on neulottu liukuvärjätystä vironvillasta kaksinkertaisena, siksi ovat keskenään eri väriset. Ihan peruslapanen, kiilapeukalo. Huovutin lapasia kevyesti ja vasempaan lapaseen kirjoin omistajan nimikirjaimen M.

 

 

Mummut eli minun ja miehen äidit saivat joululahjaksi pieniä ekologisia jalanjälkiä eli kankaiset kauppakassit koristeltuina Topin jalanjäljillä. Ostin valmiit kassit Sinooperista, samoin painovärit.

 

Että ei muuta kuin kohti seuraavaa joulua *<;)