Onnitteluni martoille heidän juhlavuonnaan lähtevät samalla teemalla kuin martatkin vuotta juhlistavat. Neuloin Seiskaveikan vihreästä "marttalangasta" sukkia lähipiirin lapsille. Topin serkkupoika Lauri sai omansa 1-vuotislahjaksi ja kuvassa esiintyvä pari matkusti Kinnulaan serkkuni Tuulan tyttärelle Elisalle (ihan tarkalleen Tuula on isäni serkku ja minä ja Elisa ollaan pikkuserkut). Paitsi että sukista tuli vähän reilut ja taitavat sopia paremmin Elisan isosisko Hannalle.

Sukat ovat mallia Olga, varressa silmukoita on 12/puikko ja nilkassa ja terässä 10s/puikko. Kantapää on tiimalasi ja kärjessä sädekavennus. Samanlaiset sukat sai Lauri, niissä vaan silmukkamäärät olivat varressa 10s/puikko ja terässä 8s/puikko. Puikkojen koko on edelleen hakusessa, koska puikkomitta on jossain hyvässä tallessa, mutta veikkaan 3,5 mm.

Lankaa jäi vielä sen verran, että serkkuni Annen tytär Katri 1-v saa sukat myös. Lankajemmasta löytyy varmaan sopivaa raitalankaa vihreän kaveriksi.

Vielä pieni sukuselvitys... Tämä alkuperäisten Olga-sukkien tekijä oli isomummuni Olga Pekkarinen eli Syrjälän mummu. Olen siis Olgan tyttären pojan tytär. Seuraava sukkien saaja Katri on  Olgan tyttären pojan tyttären tytär. Kuvassa olevien sukkien saaja Elisa on taas Olgan pojan tyttären tytär. Tulihan tämä nyt kaikille selväksi :D Ja Olga olikin semmoinen tosielämän martta, että neuloi vielä ysikymppisenä sukat koko suvulle.