Viikonlopun aikana valmistelin ja viimeistelin muutaman ufoilevan puolivalmisteen. Neuloin loppuun, ompelin nappeja ja kukkia, päättelin lankoja ja pingotin. Tänään aurinkoisen (tai ainakin sateettoman) vapaapäivän ratoksi ikuistin nämä entiset ufot parvekkeella taustanaan kovasti kukkivat keijunmekot.

Pitsihuivi kahdesta alpakkalangasta. Mallina Roosa, tässä vain suorakaiteeksi muunneltuna. Puikot nro. 4, lankaa kului n. 130g (n. 2½ kerää). Pituutta huivilla 180cm, leveyttä 34cm. Just sopivan kokoinen kaulahuiviksi. Väriyhdistelmä (turkoosi-violetti) sekä viehätti että mietitytti, mutta Marimekon palalaatikosta löydetty samanvärinen Elokuu-kangas ratkaisi asian. Kankaassa väriyhdistelmä ainakin toimii.

929804.jpg

Hahtuvasta neulottu ja pesukoneessa huovutettu laukku on maannut periaatteessa valmiina keväästä asti. Halusin kuitenkin kiinnittää siihen virkattuja ja huovutettuja kukkia koristeeksi, joka näköjään vaatii koko kesän toteutuakseen. En muista puikkojen kokoa tai mitään muutakaan laukun neulomiseen liittyvää tai sen kokoa ennen huovutusta. Vuorin laitoin laukkuun, itsevärjättyä vihreää puuvillakangasta on se, yksi tasku. Kahvat on ostettu Askartelupuoti Piasta.

929806.jpg

Tulevan babyn neulepukukin valmistui vihdoin. Se oli enää muutamaa langanpäättelyä ja nappeja vaille valmis. Takin ja haalarihousujen ohje on Suuri Käsityölehdestä maaliskuulta 2007. Muuten tein (muistaakseni) ohjeen mukaan, paitsi hihat muutin raglaneiksi. Lanka Wool Neliraitaa. Napit ovat kukan muotoiset ja oikein söpöt.

929808.jpg