Pitkästä aikaa ompelin. Sehän on ihan soveliasta, kun on syksyn opettanut ompelukurssilla eikä neule- ja sohvaperunakurssilla. Olen kuullut, että kestovaippojen kuvat blogissa karkottavat lukijoita. Saa nähdä mikä vaikutus on ruokalapuilla.

1978222.jpg

Kaikenlaisesta kaapeista löytyneestä kasasin Topille pari ruokalappua. Keltainen on vaipasta ylijäänyttä pul:a, kuosina Tiia Vanhatapion Villit nakkikoirat ja punainen Finlaysonin vahakangasta, jonka nimen olen unhoittanut. Vahakankaasta olen ommellut joskus uskolliselle ompelukoneelleni suojahupun. Ruokalappujen mallit mukailin käytössä olevista ja hyviksi havaituista lapuista. Reunoja kiertää musta puuvillainen vinonauha.

Kuvassa komeilee myös uusi neulatyyny. Edellinen olikin vm. 1990 ja siis juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut, elämää ja ompelua nähnyt, amiksessa pukuompelijaopintojen alkumetreillä huolella valmistettu. Rauha hänen muistolleen ja kiitos. Tämän uuden työjuhdan kangas on Marimekon Tantsua, hamekankaan jämiä. Malli on omasta päästä ja täyte ihan kirjaimellisesti myös. Täytteenä on nimittäin tässä taannoin leikatut hiukseni. On muuten toimiva täyte neulatyynyyn, suosittelen.